Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal és mézzel. Majd hozzáadjuk a lisztet (a 3 kanál kakaót számítsuk bele a 30 dkg lisztbe), a sütőport, a tejet, végén a tojások felvert fehérjét óvatosan belekeverjük, hogy ne törjön szét.
Előmelegített sütőben 200 fokon 2-3 percig, majd 180 fokon készre sütjük. Ha szükséges, sütés közben fóliázzuk le, hogy ne égjen meg a teteje. Hagyjuk hűlni, majd hosszanti irányban szeljük ketté.
A krémhez gőz fölött a tojások sárgáját, a tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük. Utána tegyük hűlni.
A hideg vajat a többi hozzávalóval habosra keverjük, ha kihűlt a tojásos keverékünk, hozzákeverjük. Dolgozzunk robotgéppel, hogy minél habosabb legyen. A vanília esszenciát ízlés szerint adagoljuk.
Ha minden készen áll a sütemény összeállítására, az alsó lapot kenjük meg krémmel, majd 2 felkarikázott banánt helyezzünk a krémre egymás mellé jó szorosan. Tegyük rá a másik lapot. A maradék krémhez, a villával összenyomott 3. banánt jól keverjük hozzá. Ezzel kenjük meg a desszertünk tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.