Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, egy csipet sót, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd a tálat egy konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, és kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
A túrót 1/2 tasak vaníliás cukorral, 1/2 citrom levével és ízlés szerinti mennyiségű cukorral elkeverjük.
A diót ledaráljuk. A másik 1/2 citrom héjával valamint felének a levével elkeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral édesítjük.
A mákot ledaráljuk. A másik fél tasak vaníliás cukorral, a maradék 1/2 citrom levével és 2-3 evőkanál vízzel 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve, hogy krémes állagú legyen, hozzákeverünk 1-2 teáskanálnyi lekvárt.
A buborékformát kivajazzuk. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk. Az egyiket nem túl vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát. A buborékoknál jól belenyomkodjuk, hogy minél több töltelék beleférjen. Tetőszleges sorrendben feltöltjük az 5 féle hozzávalóval a 36 mélyedést.
A tészta másik felét kinyújtjuk, és bevonjuk vele a formát, majd a tetejét villával megszúrkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl és felszeleteljük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.