Elkészítés: Az omlós tészta alapanyagait dolgozzuk össze. Béleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű, cakkos szélű piteformát, aminek az alja kivehető. Szurkáljuk meg villával, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
Tegyük a sütőformát a tűzhely rácsára, sütőpapírral terítsük le, öntsünk bele sütőbabot, és így süssük 15 percig, majd távolítsuk el a sütőpapírt a babbal, és süssük további 15 percig. Akkor jó,ha már száraznak tűnik a tészta.
Közben facsarjuk ki a narancsok levét, szűrjük le, 2,5 dl mennyiséget öntsünk egy vastagfalú edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel. Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy tálban, majd fokozatosan, egy habverővel folyamatosan kevergetve öntsük hozzá a forró krémet. Közepes hőfokon keverve főzzük 5 percig, míg annyira besűrűsödik hogy bevonja egy kanál hátát. Keverjük hozzá a narancs reszelt héját, és öntsük a krémet a tésztára.
Hűtsük le, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára vagy legalább 4 órára, míg a krém megderemed.
Azétcsokoládét olvasszuk fel a tejszínnel, keverjük hozzá a juharszirupat, majd locsoljuk a tortára a képen látható módon. Tegyük vissza a hűtőbe, míg ez is megderemed. A maradék csokiszószt a hideg pite mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.