Elkészítés: A barackokat megpucoljuk, darabokra vágjuk,annyi vízzel feltesszük főni, amennyi bőven ellepi. Beletesszük az édesítő tablettákat, a fahéjat, a szegfűborsot és a vaníliás cukrot. 15-20 percig főzzük. A tűzről lehúzva kivesszük a szegfűborsot, majd turmixoljuk. A pépet (ami meglehetősen sűrű) visszatesszük a tűzhelyre, alacsony lángon melegítjük. Közben kikeverjük a pudingport a főzőtejjel (ez alacsony zsírtartalmú és sűrű), tejjel higítjuk, és hozzáadjuk a barackpéphez. Pár perc alatt besűrítjük, majd adunk hozzá még tejet és vizet, hogy olyan állagú legyen, amit mi szeretnénk (kb. 2 dl víz+2 dl tej). A főzés befejeztével friss citromlével savanyítjuk. Kb. 2 liter leves lesz belőle. Hidegen az igazi. Tálaláskor friss barackor tehetünk bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.