Elkészítés: Először a krémet készítjük el: 7 tojássárgáját kikeverünk 3 evőkanál cukorral, 2 evőkanál kakaóporral, 3 evőkanál főzött kávéval és 2 szelet olvasztott csokoládéval, majd vízgőz fölött -folyamatosan keverve - besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, akkor összekeverjük 20 dkg vajjal, amit előzőleg habosra kevertünk 10 dkg darált pörkölt mogyoróval.
A *tészta* a macaront rendszeresen sütőknek gyerekjáték lesz. A 7 tojásfehérjét fél citrom levével és 35 dkg cukorral gőz fölött keményre verjük. Ezt a műveletet meg lehet spórolni úgy, hogy a 35 dkg cukorból néhány evőkanál vízzel sűrű szirupot főzünk, és a már majdnem kemény tojáshabba belecsurgatjuk, hűlésig verjük. Ha készen van ez a habcsók-alap, akkor tepsi hátán, vajazott, lisztezett sütőpapíron 3 lapot sütünk belőle, bár sokkal inkább szárítjuk 60-70 fokon, mint sütjük.
Ha minden kész, betöltjük a krémmel a lapokat, és kívülről is bevonjuk vele a tortát. Én a tetejét megszórtam még duvára vágott mogyoróval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.