Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A zsemlepépet összekeverjük a tojások sárgájával, a reszelt sajttal, 3 dkg margarinnal és a zsemlemorzsával. Megsózzuk, és óvatosan belekeverjük a tojásfehérje-habot. A masszából kis gombócokat formálunk, lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A megmaradt margarint felolvasztjuk, és belehelyezzük a kifőtt gombócokat. Tálaláskor 1 evőkanál reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.