Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a liszttel, az olvasztott margarinnal, az olajjal, sóval és a tojások sárgájával begyúrjuk a tésztát, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3 egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, kerek formára nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8 cikkbe vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalától ráfektetjük a bacont /két fél szeletet tettem rá/ és ráteszünk a reszelt trappista sajtból. A szélesebbik végétől feltekerjük kifli formára.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezám- és lenmaggal.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.