Elkészítjük a pizzatésztát: a langyos vizet elkeverjük a cukorral, az elmorzsolt élesztővel, az olivaolajjal és lefedve meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni.
Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, oregánót és összekeverjük, majd egy mélyedést alakítunk ki a liszt közepén. Ez alatt a felfutott élesztőt adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bele a lisztet. Ha némileg már összeállt a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel és gyúrjuk át alaposan, amíg szép homogén tésztát nem kapunk. A tetejét meglisztezzük és egy nedves konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg kb. duplájára megkel (kb. 1-1,5 óra).
Ez idő alatt elkészítjük a pizzaszószt: Egy serpenyőbe öntjük az olivaolajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és addig pirítjuk, míg halvány színt kap. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc alatt összeforraljuk. A tűzről félrehúzva egy botmixerrel kissé pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, oregánót és az apróra tépkedett bazsalikomot is. Egyet forralunk rajta és már készen is vagyunk.
A sonkákat csíkokra vágjuk. A koktélparadicsomot pedig félbevágjuk. Amikor a tészta megkelt, akkor kiborítjuk egy lisztezett deszkára és újból átgyúrjuk. Ezután három felé elosztjuk, gombócokat formázunk belőlük és enyhén lisztezett felületen, letakarva hagyjuk még 10 percet pihenni. Utána formázzuk a pizzákat egy kiolajozott pizzasütő lapra, majd az ízletes, házi pizzaszósszal megkenjük. Rátesszük a csíkokra vágott sonkákat, a félbevágott koktélparadicsomokat és megszórjuk a mozzarella golyókkal, egy kevés rukkolával és a reszelt trappistával is.
Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt még frissen megszórjuk rukkolával.
Megjegyzés
Az olasz pizza az egész világon népszerű étel! Érdemes otthon is kipróbálni és elfelejteni a pizza rendelést. A pizzatészta egy alap recept, más feltétekkel is lehet kísérletezni. Sylvia, a Gasztro Angyal Konyhájából!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.