Elkészítés: A rizshez kevés vajon megfuttatjuk a spenótot, sózzuk, fokhagymát teszünk bele, a megmosott rizst beleöntjük, jól összekeverjük, majd készre pároljuk a vízzel (kb. 20 perc). A szószhoz a hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pirítjuk, hozzátehetjük a paradicsom belsejét (ha azt is töltünk), rászórunk 1 evőkanál lisztet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a paradicsompürét ráöntjük, vízzel higítjuk ízlés szerint, szórunk bele egy kevés cukrot (a paradicsom savanyúsága miatt), és fokhagymát törünk bele. 10 percig főzzük.
A zöldségeket előkészítjük: a tök belsejét kikaparjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom belsejét kivájjuk (ezt a szószhoz adhatjuk).
Ha a rizs kész van, az előkészített zöldségekbe kanalazzuk, a tetejére tehetünk egy kis feta sajtot (elmaradhat), belehelyezzük egy mélyebb tepsibe a zöldségeket, aláöntjük a paradicsomos szószt, alufóliával letakarjuk, és 220 fokon megsütjük (kb. 35-45 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.