Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Közben hevítsünk fel 4 kanál olajat egy serpenyőben, és süssük a hagymát kb. 10 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, a mentát, a cukrot, a sót és a borsot. Forraljuk fel. Ezután tegyük át az egészet egy tepsibe, és fedetlenül süssük a sütőben 20 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni, tegyük egy nagyobb edénybe, majd a maradék olajat hozzáadva turmixoljuk össze. Keverjük bele az erőlevest, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a levestésztát (vagy főzzük külön). Főzzük tovább 10 percig. Ha szükséges, fűszerezzük a levest ízlés szerint sóval, borssal. Tálaláskor morzsoljuk a tetejére a ricottát, cseppentsünk rá olívaolajat, díszíthetjük mentalevéllel. Kínáljuk friss vagy pirított kenyérrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.