A tészta hozzávalóit összekeverjük, és egy nem túl kemény, de jól gyúrható tésztát készítünk. Celofánba csomagolva legalább fél órát pihentetjük a hűtőben.
A diót összekeverjük a lekvárral.
A tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, és felkockázzuk. Mindegyik közepébe teszünk egy kevés lekváros diót, feltekerjük, és kialakítjuk a szaloncukor formát. A két végét ollóval vagy késsel bevagdossuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.