Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és (uborkagyalun) vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy nagy darab alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük. Amikor a villát könnyen át tudjuk szúrni a krumplin, kivesszük. Amíg sül a burgonya, elkészíthetjük a paradicsomot. Héját eltávolítjuk, a pardicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, húsát cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt összepirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, összeforgatjuk, köretként tálaljuk. A krumplit kicsomagoljuk, felszeleteljük, a paradicsommal körítve (vagy sült zöldségekkel) tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.