Elkészítés: 1. Tegyük bele a langyos tejbe az élesztőt és keverjük el.
2. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, 2 tojást. Öntsük hozzá a tejben elkevert élesztőt.
3. Géppel vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk, letakarva tegyük langyos helyre megkelni.
4. Miután megkelt a tészta, öntsük ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Egy késsel kereszt irányban vagdaljuk be a kinyújtott tészta tetejét.
5. 1 tojás keverjünk ki simára, és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá szezámmagot.
6. Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
7. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.