Elkészítés: A szilvalekvárt kikeverjük a vízzel, ha a lekvárunk híg, akkor vizet nem muszáj beletenni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a csipet sóval, belekeverjük a vajat és a kikevert lekvárt. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, alaposan elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Amint kivettük a sütőből, forrón megkenjük vékonyan szilvalekvárral, és hagyjuk kihűlni.
A csokimázhoz a csokoládét megolvasztjuk vízgőz felett, majd belekeverjük az olajat. Ráöntjük a süti tetejére, elsimítjuk. Díszíthetjük pl. mandulapehellyel, éles késsel hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.