Elkészítés: A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, kezünkkel jól elkeverjük, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni, hogy az élesztő felfusson.
Ezután a liszthez hozzáadjuk a sót, a főtt, áttört burgonyát és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk. 10 perc dagasztás után a tésztát letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen körülbelül 45 percen át kelesztjük.
A két-háromszorosára kelt tésztát darabokra szaggatjuk, és forró olajban -egyszerre 5-6 darabot, egyszer forgatva - kisütjük.
A kisült tarkedliket egy szalvétával fedett tálcán szétterítjük. Lekvárral és/vagy porcukorral ízesítve, a sütést követően minél hamarabb fogyasszuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.