Elkészítés: A krumplit főzzük puhára sós-ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükség lesz rá. A krumplit törjük össze, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és az olajon kezdjük el párolni. Ezután nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, és engedjük fel a krumpli főzőlevével. Szükség esetén vízzel pótoljuk, hogy elég mennyiségű levest kapjunk. Lassú tűzön főzzük.
A kihűlt tört krumplihoz adjuk hozzá az apró kockára vágott kolbászt, a petrezselyemzöldet, a lisztet és a fűszereket. Jól dolgozzuk össze, hogy formázható masszát kapjunk belőle. Vizes kézzel kis gombócokat formáljunk, majd óvatosan tegyük bele a levesbe, és kb. 10 percig főzzük.
A tejfölt egy kevés levessel keverjük simára, majd amikor a gombócok megfőttek, állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.