Elkészítés: 1, A csirkemellet apró kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.
2, Egy nagyobb fazékban felforrósítjuk a zsírt vagy olajat, beletesszük az összedarabolt húst és megpirítjuk.
3, Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és kockára vágjuk. A borsóval együtt rátesszük a megpirult húsra. 3 dl vizet ráöntünk, és lassú tűzön 15 percig pároljuk.
4, Megmossuk, megtisztítjuk a gombát, szeletekre vágjuk, és hozzátesszük a leveshez. 1,5 liter vízzel felöntjük, és beletesszük a húsleveskockákat, az ételízesítőt, borsot, sót, tárkonyt. Ha felforrt a leves, lassú tűzön főzzük tovább újabb 15 percig.
5, Előkészítjük a nokedlit. Összedolgozzuk a hozzávalókat, de nem kell nagyon simára, mert akkor nehezebb szaggatni.
6, A levesből veszünk ki egy merőkanálnyi levet, és tejszínnel simára keverjük, aztán még egy merőkanálnyit, hogy ne legyen, hideg a tejszín, mikor hozzáöntjük a leveshez, mert kicsapódhat. Levesszük a tűzről a levest, és folyamatos kevergetés mellett lassan a leveshez öntjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, ízlés szerint teszünk még bele tárkonyt, felforraljuk ismét, és beleszaggatjuk a nokedlit, 5 percig még tovább főzzük.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.