Elkészítés: A lazaccsíkokat sózzuk, megszórni színes borssal, és kicsit állni hagyni, hogy az ízek átjárják.
A tormát és a sűrű főzőtejszínt ízlés szerinti arányban összekeverjük. A petrezselyemzöldet apróra összevágjuk. A vajat felolvasztjuk, és langyosra hűtjük.
Nedves konyharuhára helyezünk 1 réteslapot, és éles késsel félbevágjuk, az egyik lapot lekenjük az olvasztott vajjal. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és ráhelyezzük a megmaradt fél réteslapot. Ezután ráhelyezünk 1 fűszerezett lazaccsíkot, majd a tetejére kanalazzuk a tejszínes-tormát. Ezután ráhajtjuk jobb oldalról a réteslapot, majd bal oldalról is, hogy befedje a halat. Végül óvatosan feltekerjük, mint a rétest (minden lazaccsíkkal így járunk el).
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé helyezzük a lazactekercseket, és a tetejüket felvert egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon 15-20 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
A mártáshoz a vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk, egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk (vigyázzunk, hogy ne piruljon meg). Amikor már kellően megpárolódott, felöntjüki a borral, majd erősebb lángon felére forraljuk. Ezután felöntjük a vízben feloldott húsleveskockával, ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, majd addig főzzük, hogy kb. 1 dl maradjon. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
A pépesített hagymát visszatesszük a tűzre, majd felöntjük a tejszínnel, és kevergetve addig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ekkor levesszük a tűzről, majd egy szűrőn átszűrjük, és kicsit átpasszírozzuk a hagymadarabkákat.
Egy edényben vizet forralunk, majd levesszük a tűzről, és ráhelyezni a tetejére a fóliával lefedett mártásos tálat, és melegen tartjuk tálalásig.
Tálaláskor a lazactekercsekre kanalazzuk a mártást, és így kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.