Elkészítés: A lisztet a sóval elkeverjük. Az élesztőt a cukorral és 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet, valamint a tojásokat a liszthez adjuk, és tésztát dagasztunk. Ez a tészta lágyabb a fánktésztánál, ilyennek kell lennie. Én kelesztőtálban dagasztottam, a fedelét rátettem, és fél óra alatt szépen megnőtt a térfogata.
Lisztezett deszkára borítjuk, 3 cipót formálunk. Nem gyúrjuk át! 10 percig letakarva pihentetjük.
Közben a túrós töltelékhez a túrót és a cukrot összekeverjük. A tejföllel elkeverjük a tojást.
Az asztalra egy nagy terítőt teszünk, liszttel meghintjük. Az első cipót a közepére tesszük, olajjal lekenjük, és szép vékonyra kihúzzuk. Olajjal és a tojásos tejföllel meglocsoljuk, a túró felét rászórjuk, és a két szemközti oldalát feltekerjük. Olajjal kent tepsibe tesszük. A tetejét is megkenjük olajjal, majd tojásos tejföllel. A másik cipónál is így járunk el. A mákosnál is ez az elkészítési mód, de túró helyett mák kerül rá. A tepsiben még fél órát kelesztjük.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.