Elkészítés: A tésztához az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát a géppel. Letakarva meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.
Ezután köralakura kinyútjuk, és a közepükre 1-1 adag tölteléket halmozunk.
A tészta széleket összehúzzuk,és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk. Körben ollóval 7-8 szirmot bevágunk. Ezeket kiforgatva (a töltelék felfelé álljon) sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tojást elkeverjük, a tésztákat megkenjük, és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.
Előmelegítet langyos 150 fokos sütőbe toljuk, majd a hőt megemeleve 180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.