Elkészítés: Az egész pulykamellet besózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk. A fokhagymát hosszú csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst. A szalonna szeleteket a hús köré csavarjuk és sonkaszerűen bekötözzük egy darab spárgával.Tűzálló edénybe rakjuk az így előkészített húst, meglocsoljuk az olajjal és aláöntjük a bort. Az egyik hagymát karikára vágjuk és a hús köré szórjuk. A tepsit letakarjuk, és sütőben a húst megpuhítjuk. Kivesszük a sütőből, és egy éjszaka vagy egy fél nap hagyjuk pácolódni.
Tálalás előtt: A másik fej hagymát felkockázzuk, kis olajon megpirítjuk. A gombát is apró kockára vágjuk, majd a hagymára tesszük, és fedő alatt megpároljuk. Ezután levesszük a fedőt, és hagyjuk elfőni a gomba levét. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és összekeverjük a paradicsompürével. Ezt a gombás szószt hagyjuk kicsit kihűlni.
A szobahőmérsékleten felengedett tésztát kinyújtjuk, a gomba kétharmadát a közepére simítjuk. Rátesszük a gombára a pácolt húst (csak a húst, tehát a szalonnát is leszedjük róla, ez a szalonna finom másnap reggelire megpirítva) és a maradék gombát a hús tetejére kenjük. A tésztát ráhajtjuk (teljesen bebugyoláljuk a húst), és tojássárgájával megkenjük a tetejét. Aranysárgára sütjük sütőben, fél óra múlva szeletelhetjük. Párolt zöldség, zöldsaláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.