Elkészítés: A zöldségeket és a hagymát karikára vágjuk, pár szem borssal, a babérlevéllel, a borókabogyóval és sóval 1,5 l vízben feltesszük főni. Ha félpuhára főtt, levesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a felszeletelt húsra öntjük. Legalább 3 napra a hűtőbe tesszük, és naponta legalább kétszer megforgatjuk. Elkészítéskor a húst kivesszük a pácból, megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával. Zsírral bekenjük, és tepsiben félig megsütjük. Ekkor ráhalmozzuk a zöldségeket a pácléből, ügyeljünk arra, hogy a bors, a boróka és a babér ne kerüljön bele, kevés páccal felöntjük, és letakarva puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, letakarjuk, és melegen tartjuk. A zöldségekhez adunk 2 kanál lisztet, elkeverjük, majd egy lábasban jól átsütjük. Hozzáadunk egy kis páclevet, és pár percig tovább főzzük. Villával vagy botmixerrel összetörjük. 2 dkg cukrot barnára pirítunk, felengedjük vízzel, és a mártáshoz öntjük. Beletesszük a tejfölt, jól elkeverjük, közben a sóval, citromlével, porcukorral és a mustárral ízlésünknek megfelelően ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával tálalhatjuk. A szalonnás zsemlegombóc elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy egy kevés apróra vágott petrezselymet és apró kockára vágott füstölt szalonna pörcöt keverünk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.