Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk langyos vízben, amibe 1 kiskanál cukrot szórunk, felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzászórjuk a sót, és keményebb tésztát dagasztunk az olajjal és az élesztős vízzel. Deszkára borítjuk, és alaposan meggyúrjuk, liszttel megszórjuk és tiszta konyharuhával betakarjuk. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben egy szélesebb lábosban vizet forralunk, beleszórjuk a szódabikarbónát és a maradék cukrot.
A tésztát deszkán kissé átgyúrjuk, 10 darabra osztjuk, s a darabkákból hosszú kolbászokat sodrunk. Mindegyik tésztakolbászt 1-1 virsli köré tekerjük, vigyázva, hogy le ne tekeredjen róla.
A forrásban levő vízben 2-3 részletben addig főzzük-forrázzuk a virslis pereceinket, amíg azok kissé feljönnek a víz tetejére (kb 1 perc).
Sütőpapíros tepsibe egymás mellé tesszük őket, s mákkal vagy ízlés szerinti magokkal megszórjuk.
Előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük, félidőben egyszer megforgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.