Elkészítés: Egy fazékba öntünk egy kis olajat majd beleöntjük a zöldborsót (fagyasztott vagy friss is lehet), megdinszteljük, megszórjuk kevés liszttel, és dinszteljük még egy kicsit. Ha kicsit megbarnult a liszt, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a megtisztított hagymát is, és fűszerezzük a levest kevés ételízesítővel, őrölt borssal, cukorral, pirospaprikával, sóval, hozzáadjuk a petrezselymet is, és hagyjuk főni.
Amikor majdnem kész a leves (puha a hagyma), akkor 1 tányérban elkészítjük a grízgaluskát. A grízgaluska elkészítése nagyon egyszerű, csak a 2 tojást beleütjük a tányérba, és 8 evőkanál grízt hozzáadunk. Egy kiskanál végével egy kicsi sütőport és csipetnyi sót is adunk hozzá, majd jól összekeverjük.
A nokedliszaggatót meglocsoljuk a leves felett kicsit a levessel, szedünk rá a grízes masszából, és mint a nokedlit, beleszaggatjuk a levesbe. Óvatosan néha kevergetjük, hogy ne ragadjon össze, de ne is törjön szét. Szaggatás után megvárjuk, míg felforr a leves, majd 10 perc után lekapcsoljuk alatta a tüzet, lefedjük, és további 10 percet állni hagyjuk. Tálalhatjuk a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.