A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük az eritrittel. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Maréknyi francia drazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.
Végül 5 dkg kókuszzsírt habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra "girlandot".
Megjegyzés
Nem szeretjük a gluténmentes lisztkeverékeket, így a zserbóra is kellett megoldást találnom. Ilyen lett. Tudom a francia drazsé nem cukormentes, de nekem csak a gluténmentességre kellett törekednem. Cukor nélküli díszítő cukorkák is kaphatóak. A formázásnál a lehulló daraboknak a család apraja-nagyja örülni fog, ha véletlenül mégsem, gyúrjuk össze kókuszgolyónak!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.