Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-kolbászos penne

35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A spárgás-kolbászos penne elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, lobogó vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a spárgás mártást.
  2. A megtisztított és leforrázott spárgát 3 cm-es csíkokra vágjuk és kevés vajon sóval, borssal megfuttatjuk.
  3. Összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, majd felöntjük a tejszínnel. Alacsony lángon hagyjuk felforrni, közben apránként zöldségalaplével és pici fehérborral felöntjük.
  4. Reszelt parmezánnal ízesítjük a mártást. Amint a parmezán elolvadt, elzárjuk a mártás alatt a tüzet. Ízlés szerint frissen őrölt borssal, sóval ízesíthetjük.
  5. A vékony karikákra vágott kolbászt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük.
  6. A megfőtt tésztára kanalazzuk a mártást és a forró kolbászcsipsszel megszórjuk a tetejét.

    Nézd meg videón, hogy készül a spárgás-kolbászos penne




Megjegyzés

10 dkg tésztához 1 liter vizet számoljunk és nagy fazekat használjunk, 1 liter vízhez 7 g só ajánlott. - MME

Ezek is érdekelhetnek