Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás galette

MME MME
55 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk pihentetni legalább 1 órát.
  2. A szilvát felezzük, kimagozzuk, majd összeforgatjuk a fahéjas cukorral, sóval és keményítővel, majd meglocsoljuk citromlével.
  3. Ha már nyújtható a tészta, kinyújtjuk egy sütőpapíron nagyjából kör alakúra, megkenjük a lekvárral, középen megpakoljuk a gyümölccsel, és a tészta szélét ráhajtogatjuk a közepe felé haladva. Így betakarjuk a szilvát.
  4. A galette-tet 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Nézd meg videón, hogyan készül a szilvás galette

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss