Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes vaníliafagyi nyírfacukorral

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csokit vízgőzön megolvasztjuk, majd vékonyan egy sütőpapírra kenjük, amit aztán hűtőbe teszünk.

A tejszínt felverjük, belekeverjük a nyírfacukrot, az aromát, majd a tejet. Olyan állagra van szükségünk, mintha shake-et készítenénk (Merthogy így folyékonyan ez valójában az is!).

Megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Fagylaltformákba öntjük, majd kivesszük a hűtőből a megdermedt csokis papírt és kis darabokat fejtünk le róla.

Azokat a folyékony fagylaltba tesszük, a pálcikával kicsit beletömködjük, rátesszük a fedelet, és két-három órára mélyhűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt egy bögrébe forró vizet öntünk és pár másodpercre beleállítjuk a fagylaltformát. Ettől a külső réteg kissé megolvad, és könnyen, szépen leszedhetjük a műanyagot a fagylaltról.

A legfinomabb úgy, ha nem mindjárt kőkeményen esszük, hanem adunk neki egy pár percet, hogy puhuljon.

Megjegyzés

A kávés fagylalt épp így készül, csak a tej fele része helyett kávéval hígítjuk a tejszínt.

Fotó és recet: Rachel és a csokigyár - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss