Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliapuding (pudingpor nélkül)

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Néhány kanálnyit külön merünk, és hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
  2. Ha felforrt a cukros-vaníliás tej, akkor hozzáadjuk a félretett lisztes keveréket, és folyamatos kevergetés mellett, nem túl nagy lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazzuk, majd a tetejét lefedjük alufóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss