Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A vegán konyha alapanyagai - a 4 legfinomabb tejmentes kence

Nem csak margarin, vaj és sajtkrém van a világon: megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit. Vegán házigazdánk megmutatja a 4 legjobbat!

A szendvics hazai egyeduralma megdönthetetlen. Ezt a távolsági buszok utazóközönsége is igazolja: egyeseken már 3 km megtétele után eluralkodik az éhhaláltól való félelem, minek következtében rövidesen előkerül az alufóliába csomagolt életmentő eszköz. Ám bármily népszerű is az ominózus táplálék, hazánk szendvicskészítés terén a mai napig feneketlen időcsapdában sínylődik. Pedig megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit. 

Paprikakrém

Hozzávalók:

4-5 db kápiapaprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek növényi joghurt
1 piros chilipaprika (elhagyható)

A fejkarikázott paprikát olajon, fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Ha megpuhul, megsózzuk. A kész elegyet turmixgépben összemixeljük a szójajoghurttal.

Vegán kolbászkrém

Hozzávalók:

150 g füstölt tofu
1/2 fej vöröshagyma felcsíkozva
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 kk őrölt kömény
1 ek szójaszósz
1 ek olívaolaj

1/2 zöld hegyes erőspaprika felaprítva (elhagyható)

A tofut összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy tálban botmixerrel összemixeljük. Fogyasztás előtt félórára hűtőbe tesszük.

Klasszikus padlizsánkrém

1 nagyobb padlizsán
1 nagy gerezd fokhagyma (összetörve)
2 ek olívaolaj
só, bors

A padlizsánt 20 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Miután kissé lehűlt, lehúzzuk a héját, majd egy tálban botmixerrel összedolgozzuk a többi összetevővel.

Klasszikus hummusz

400 g csicseriborsó (beáztatott vagy konzerv)
1 ek tahinikrém
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt római kömény
pár csepp citromlé
ízlés szerint chiliszósz (elhagyható)
só, bors

Az összetevőket egy tálba helyezzük, majd botmixerrel összedolgozzuk. Fontos, hogy a csicseriborsó levéből is használjunk egy keveset, különben száraz lesz.

Házigazdánk további receptjeit és cikkeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss