Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Újra eltelt egy hét, és megint fakanalat ragadnak még azok is, akik egész héten kerülték a konyhát. A nagy kérdés persze most is az, hogy mi legyen az ebéd? Szokás szerint két menüvel is segítünk, hogy ne kelljen ezen gondolkodni. Jó főzőcskézést!
Mindmegette
Mi, magyarok, híresek vagyunk arról, hogy mindent kirántunk: legyen szó húsokról, sajtokról, zöldségekről – és még az igazán különleges dolgokat, mint a tejbegríz vagy véres hurka nem is említettük... Most hét nagyon egyszerű rántott receptet gyűjtöttünk össze, ezekkel biztosan sikert aratsz egy családi ebéden.
A citromos sütik semmihez sem hasonlíthatók: fantasztikus, ahogy a savanyú és az édes ízek keverednek! Össze is gyűjtöttük a kedvenc citromos süteményeinket, hogy kiválaszthasd azt, amelyik neked leginkább bejön.
Rozsnyai Gabriella
Rizsből és krumpliból sokféle köret készíthető, ám akárhogy variáljuk, egy idő után bizony picit unalmasnak tűnik minden. Ilyenkor tavasszal egyébként is vágyunk a könnyedebb köretekre, elsősorban salátákra, így válogatásunkban ilyen recept is helyet kapott, de persze gondoltunk azokra is, akik valamivel tartalmasabb köretre vágynak.
Újra itt a hétvége, és a szokásos kérdés: mit főzzünk, hogy mindenki elégedett legyen? Segítünk két fantasztikus menüvel: neked csak be kell vásárolni és elkészíteni a finomabbnál finomabb ételeket. Jó étvágyat!
Beindult a zsenge karalábé szezonja is. A kissé elhanyagolt, pedig rendkívül egészséges zöldséget igazán sokféleképpen felhasználhatjuk. Ezúttal 3 kihagyhatatlan levest mutatunk, amiben a karalábéé a főszerep.
A spárga nem véletlenül a tavaszi időszak egyik kedvenc zöldsége: alacsony a kalóriatartalma, de rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Szezonja igen rövid, áprilistól június elejéig tart, és bár konzerv változatban kapható, ilyenkor érdemes a lehető legtöbb fogást elkészíteni a friss változatból - mutatjuk is a kedvenc spárgás receptjeinket!
A tavaszi időszakban szívesen készítünk zöldségből készült lepénykét, tócsnit: egy friss, zamatos mártogatóssal isteni finom akár ebédre, akár egy gyors vacsorára. Íme, öt olyan recept, amiben a cukkini a fő alapanyag!
Nem kérdés, hogy palacsintaimádó nemzet vagyunk! Szeretjük ezt az egyszerű tésztát minden édes töltelékkel: jöhet a túró, a lekvár, a nutella, a kakaó – gyakorlatilag nincs olyan finomság, amit ne kennénk rá a hol vékonyabb, hol vastagabb tésztára. Ám a sós palacsintára sem mondunk nemet, íme, a mi kedvenceink!
A külső szépség belülről fakad, tartják a szakértők. Vagyis a bőrünk egészsége szempontjából sem mindegy, milyen tápanyagokkal látjuk el a szervezetünket. A kollagéntermelődést támogató alapanyagok segítenek, hogy a bőrünk ragyogó és feszes maradjon. Mutatjuk a recepteket!
Aprósüteményeket, köztük linzert, általában ünnepekkor sütünk: előre elkészíthetők, így az utolsó pillanatban nem kell azon aggódunk, hogy milyen desszerttel kínáljuk a vendégeket. De a linzer jól jön a hétköznapokon is, hiszen dobozban sokáig friss marad, és így bármikor szebbé tehetjük vele a napunkat.
A tésztaételek gyorsan elkészíthetőek és elronthatatlanul egyszerűek, de ami a legfontosabb, mindenki szereti, mert ellenállhatatlanul finomak. Mutatunk is 9 szuper receptet, ezúttal hús nélkül.
A legtöbb családban mindig van otthon keksz: a szülők szívesen eszegetik kávé mellé, a gyerekeknek pedig tökéletes lehet tízóraira vagy uzsonnára. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
A rakott csirkével általában nem lőhetünk mellé - viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, a végeredmény pedig mindig zseniális. Pláne, ha a tetejére egy kis (vagy inkább sok) sajtot is reszelünk!
A szeszélyes április nem hazudtolja meg önmagát: ha hinni lehet az előrejelzéseknek, a hétvégére bizony nyári meleg lesz. Hoztunk öt zöldségleves receptet, amit érdemes most elkészítened.