Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Fotó/Videó: Horváth András
Egy disznóvágást vendégként végignézve leginkább bulinak tűnik, mintsem kemény munkának. Köszönhető mindez a jó böllérnek és csapatának, akik míg a vendégsereg szórakozik, addig az irgalmatlanul kemény meló nagy részét el is végzik. Nem hiába, ahol azért vágnak disznót, hogy a füstölőt és a hűtőszekrényt feltöltse a család, ott nincs helye a tétlen kéznek. Mészáros Balázs a Mindmegette Húsiskolájának különkiadásában most ebbe a világba nyújt betekintést receptek és más praktikák formájában.
Az újév első napján lencsét kell enni, hogy gazdagok legyünk - tartja a mondás. Rajtunk ne múljon, Mészáros Balázs séf mutatja a szerencsehozó receptet: íme a lencsefőzelék 20 perc alatt.
Fotó/Videó: Szalai Roland
Ha vendégeket vársz szilveszterre, vagy esetleg batyus buliba vagy hivatalos, akkor ezzel az egyszerű, mégis mennyei hidegtállal nem lőhetsz mellé! Mészáros Balázs most olyan klasszikusokat készít, mint a franciasaláta és a kaszinótojás - szerintünk verhetetlen kombó, ami tökéletesen kiegészíti a sült húst, a fasírtot és a pogácsát. Próbáljátok ki!
Kevesen tudják, hogy a sólet igazából a zsidó konyha egyik tradicionális fogása. Számtalan olyan recept fellelhető, ahol sertéshúsból javasolják az elkészítést, ám ha az igazán hagyományosra vágysz, akkor füstölt libacombot használj! Nézd meg videón, mi hogyan hozzuk össze ezt az autentikus lakomát.
Fotó/Videó: Horváth Reni
Kiváló ebédet varázsolhatsz rövid időn belül, ha a következő receptet használod. A gombapaprikás galuskával nem csak vasárnapi kaja lehet, simán beilleszthető a hétköznapokba is. Elkészítése egyáltalán nem mondható bonyolultnak, de még időigényesnek sem. Ha jó barátságot ápolsz a gombával, akkor ez a te kajád!
A tökéletes marhaszelet titka barnamártással picit időigényes, ám egyszer ki kell próbálni! Egy vasárnapi, vagy egy ünnepi ebéd főfogásaként kiválóan megállja a helyét, elkészítése pedig nem igényél különösebb szaktudást ha figyelmesen követed Mészáros Balázs és a Mindmegette közös receptvideóját.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy arra, hogy miként használd fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, hiszen most egy igazi profit faragunk belőled a Mindmegette Húsiskolában.
Videó
Az osztrák hűtték sztárja a Germknödel, vagyis a gőzgombóc. Az elnevezése arra utal, hogy a gombócokat ez esetben nem főzik, hanem gőz fölött párolják. Mészáros Balázs séf most a Mindmegette konyhájában készítette el a gőzgombócokat, amiket sűrű, rumos szilvalekvárral töltött meg. Tálalásnál nyakon öntötte őket krémes vaníliasodóval, végül pedig megszórta őket mákkal. Ha eddig még nem próbáltátok elkészíteni otthon, itt az ideje!
Ha a majonézes krumplisaláta is felkerül a karácsonyi menüre, akkor kapásból nyert ügyed van. Hogy miért? Mert önmagában is kitűnő, ám a hal, és az ünnepi sütik mellé is kiválóan illik. Nem kell túl sok időt áldozni érte a konyha verejtékes oltárán, ám arra mindképpen hagyj időt, hogy az ízek jól összeérjenek.
A Mindmegette új sorozatában Mészáros Balázs abban lesz a segítségetekre, hogy ne kapjatok idegösszeomlást a karácsonyi sütés-főzés során, és stresszmentes legyen az ünnepi készülődés. A karácsony a halászléfőzés időszaka, ezért most nem is jöhetne jobbkor egy szuper recept, aminek segítségével rögtön háromféle változatát készíthetitek el. Bajai, szegedi, vagy korhely? Nektek melyik a kedvenc?
A narancsos kacsamell tepsis burgonyával tálalva egy igazán mutatós és ízletes fogás, amit ne csak ünnepnapokon készíts el. Igaz, hogy a kacsamell nem éppen a legolcsóbb hús, azonban már az első harapás után tudni fogod; ez a kaja bizony minden pénzt megér. Ha szereted a kicsit pikánsabb ízeket, nyugodtan kiegészítheted az alapból ajánlott fűszereket egy kevés chilivel is.
A Mindmegette új sorozatában Mészáros Balázs abban lesz a segítségetekre, hogy ne kapjatok idegösszeomlást a karácsonyi sütés-főzés során, és stresszmentes legyen az ünnepi készülődés. Következzen most egy igazi klasszikus karácsonyi desszert, a mákos és diós bejgli - természetesen repedésmentesen!
A karácsonyra készülve elmaradhatatlan a sok adventi sütemény: a mézeskalácsok, a fűszeres kekszek - no és persze a gyümölcskenyér. Nevezhetjük püspökkenyérnek is, a lényeg az édes és illatos tészta, telis-tele finom aszalt gyümölccsel, dióval és/vagy mandulával, netán csokidarabokkal.
Tündérkonyha című sorozatunkban két apróséf: Zara és Blanka gyártják a jobbnál jobb, egyben egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát fogásokat, amibe esetenkét, apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít. Most mennyei karácsonyi islert készítettek, amit ünnepi fűszerekkel és színes cukorkákkal turbóztak fel. Mutatjuk, milyen lett a végeredmény!
Tündérkonyha című sorozatunkban két apróséf: Zara és Blanka gyártják a jobbnál jobb, egyben egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát fogásokat, amibe esetenkét, apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít. Most egy meseszép mézeskalács házikót készítettek, aminek az összeállítása és feldíszítése már önmagában is egy szuper karácsonyi program. Mutatjuk, milyen lett a végeredmény!