Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így hasznosítsd a maradék pizzát

default user icon
MME
Mindannyian ettünk már maradék pizzát – és valószínűleg a jövőben is gyakran rágcsáljuk el az előző napi maradékot. Általában ilyenkor már nem a legjobb az állaga, de pazarolni sem szeretnék, így legyűrjük. Van ennél jobb ötletünk, mutatjuk!

Azt már régóta tudjuk, hogy szinte bármilyen hozzávalóval isteni finom rántotta készíthető. Persze, elsősorban a friss alapanyagokat preferáljuk, de a maradékmentés és a spórolás jegyében a megmaradt ételeket sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Ha nekünk éppen pizzánk van a hűtőben, legyünk  bátrak, és használjuk azt a rántottához! Ami a tésztán van, a kolbász, a szalámi vagy egyéb húsfélék, a sajtok, a zamatos paradicsomszósz, a zöldségek minden nagyon finom és mehetnek a tojásrántottába. Kenyeret, pékárut pedig általában eszünk a rántottához. (Hogy a bundáskenyérről már ne is beszéljünk...) Gondoljuk végig: a pizzarántottában mindez egyben megtalálható!

Az elkészítése nem bonyolult: vágjuk fel a pizzát apró falatokra és pirítsuk meg. Ha kevés a pizza, szedjük le egy kés segítségével a feltéteket, és keverjük el egy kevés tejjel. Melegítsük alacsony hőfokon. Közben a tojásokat habosítsuk fel, öntsük forró zsiradékba, adjuk hozzá a meleg tejes feltétet, az apró kockára vágott pizzatésztát és kevés felaprított kenyeret.

Tökéletes választás reggelire vagy akár uzsonnára is.

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss