Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bele, ne mellé! Ropogós panírba burkolt savanyú uborka a hétvége sztárja!

default user icon
MME
A rántott mindenféléért rajongók körében elképzelhető, hogy nem hat az újdonság erejével, de azért biztosan van, akit meglepünk ezzel: a savanyú uborka nem csak a panírozott dolgokhoz isteni, hanem magában a panírban is isteni! Igen, jól értitek: bundázott, forró zsiradékban kisütött rántott savanyú uborkáról beszélünk – máris mutatjuk, hogyan készül! Aki kipróbálja, nem bánja meg!

Miután kirántottuk a pitypangot, a nutellát, a tejbegrízt és a sajttal-sonkával töltött káposztalevelet is, a furcsa, de finom panírozott ételekről szóló sorozatunk újabb eleméhez érkeztünk. Következzen most az, amit szinte minden rántott ételhez jólesik ropogtatni, de így megsütni még csak keveseknek jutott eszébe: a savanyú uborka. Első hallásra talán bizarrnak tűnik, de ha belegondolunk, tulajdonképpen csak a liszt-tojás-zsemlemorzsa egység alá kerül mindaz, amit eddig hozzá fogyasztottunk!

Nézzük, hogyan készül ez az isteni finom, duplán ropogós fogás!

Hozzávalók a rántott savanyú uborkához:

  • 12 db savanyú uborka (6-9 cm-es)
  • liszt
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. A savanyú uborkákat hosszában kettévágjuk, majd konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk róluk a nedvességet.
  2. A felezett uborkákat lisztbe, felvert, enyhén megsózott tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Az olajat felhevítjük egy nagy lábasban, és a közepesen forró olajban az uborkákat aranybarnára sütjük. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
  3. A rántott uborkákat joghurtos mártogatóssal és salátával tálalhatjuk.

Ha ízlett, eláruljuk: nyáron, házi kovászos uborkából készítve még finomabb!

(Borítókép: Fanny magazin / Csigó Zita)

Ezek is érdekelhetnek

Friss