Küldj turpit Te is!

Ezen az oldalon kedvedre tallózhatsz turpisságaink között.
0 / 500
Összes turpi (334 db)
Legfrissebb

Fokhagyma kímeletesen

Ha kiszedjük a fokhagymagerezd közepét, közel sem lesz annyira megterhelő megemészteni, és az erős fokhagymaszagtól is megkíméljük a környeztünket!
Pataky Krisztina

Így fagyaszd le a petrezselyemzöldet

Ha sok szép petrezselyemzöldem van, jól megmosom és összeaprítom, a jégkockatartót megtöltöm vele, és engedek rá vizet, majd a fagyasztóba teszem. Ha megfagyott, kitördelem belőle a petrezselyemkockákat, zacskóba teszem, és így teszem vissza a fagyasztóba. Levesekbe, burgonyára használom, olyan, mintha frissen vágtam volna össze.
Katusmami

Panír felhasználása

Ha a rántott hús panírozásánál marad tojás, liszt és búzadara, öntsük össze, és evőkanállal vagy fagylaltos kanállal adagoljuk a forró olajba. Süssük aranybarnára, így piskóta állagú gombócokat kapunk, amit köretként is tálalhatunk.
Pocat

Fokhagymaszag megszüntetése

Mindig szenvedtem a fokhagymaszagú kezemtől még egy nappal is a főzés után. Most már tudom, úgy kell lemosni fokhagyma pucolása, aprítása után a kezet, hogy folyó víz alá tesszük az ujjainkat anélkül, hogy egymáshoz érnének, dörzsölés nélkül. Kiválóan működik.
Edit

Pizza mikrózása

Ha pizzát, kenyeret vagy egyéb tésztát akarunk mikróban melegíteni, vegyük vissza fél erősségűre a mikrót, és egy kis pohárka vizet tegyünk be az étel mellé. Így nem fog megszikkadni, hanem pontosan olyan lesz, mintha friss lenne!
Attila

Zsemlegombóc trükk

A zsemlegombócot úgy főzöm ki, hogy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, majd becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olajnak köszönhetően könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Gitta

Fűszerkeverék

A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlegombóc galuskájába is szórok belőle.
Gitta

Mézeskalács fűszerkeverék házilag

Őrölt fűszerfélékből magunk is készíthetünk mézeskalácsfűszert: 1 evőkanál keverékhez 1-1 csapott kiskanál fahéj, szegfűszeg, 1-1 késhegynyi szegfűbors, szerecsendió, gyömbér, ánizs és kardamom szükséges.
Ditti56

Főzelék trükk

Ha azt szeretnéd, hogy a tök szép szálas maradjon a főzelékben, gyalulás után keverj hozzá egy kis ecetet. A pirított vöröshagymához keverd a kaprot, kevés vízben főzd meg, és tejföllel habard be. Minden főzelék finomabb, ha nem rántással készül.
Bgizus

Citrom tárolása

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiválóan felhasználható. A citrom levét kifacsarom, és jégkockatálba téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
Mariann

Erre is jó a zöldpaprika

Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az főzelék vagy leves. Sokkal finomabb lesz a babos étel a paprikának köszönhetően.
MSE

Csirkemáj trükk

Ha a csirkemájat sütés előtt villával óvatosan megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.
MSE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.