A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint sós vízben kifőzzük.
A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, majd négy részre vágjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük úgy, hogy a torzsáját benne hagyjuk (mert így nem esik szét reszelés közben), de nem reszeljük bele. Besózzuk, jól összekeverjük és állni hagyjuk 15-20 percig, majd kinyomkodjuk a levét.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, erre tesszük a kicsavart káposztát és az aprított vöröshagymát, majd jól lepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
Alaposan lepirítjuk a cukorral is, hogy szép barna színt kapjon, ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát, átforgatjuk, végül ezzel is pár perc alatt átpirítjuk.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A KÁPOSZTÁS TÉSZTA:
Megjegyzés
A hagyományos káposztás tészta bármilyen alkalomra elkészíthető. Gyerekeknek porcukorral, felnőtteknek borsosan.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.