Olajat hevítünk egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk rajta a meghámozott, felkockázott vöröshagymát. Ha ezzel elkészültünk, ráöntjük a kockákra vágott, megsózott csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük az egészet az alaplével, aztán beletesszük a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és zöldborsót, majd megsózzuk. Lassú tűzön addig főzzük az egészet, míg a zöldségek roppanósra puhulnak.
A gombafejeket közepes cikkekre vágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez a tárkony felaprított leveleit. Tovább főzzük 5-10 percen keresztül, de legalább addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
A tejszínt és a lisztet simára keverjük egy külön tálban úgy, hogy egy kevés levest is adunk hozzá, majd apránként, kis adagokban a fazékba adagoljuk. Ezután forralunk még egyet a tárkonyos csirkeragulevesünkön, és belefacsarjuk a citrom levét. Frissen aprított tárkonnyal tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a tárkonyos csirkeraguleves:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.