A megtisztított, felkockázott hagymát forró zsíron üvegesre dinszteljük, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, megkeverjük, és visszatesszük. Majd, szinte azonnal - nehogy a paprika megégjen -, beletesszük a két centis kockákra vágott húst, amit fehéredésig pirítunk.
Hozzáöntünk annyi meleg vizet, hogy éppen ellepje, majd beledobjuk a felszelt paradicsomot és a paprikát is.
Kis lángon addig főzzük a húst, amíg közepesen puha nem lesz. Ekkor beletesszük a karikákra vágott répát és fehérrépát, a zellert, a babérlevelet, és a köményt, majd sózzuk és borsozzuk.
Felöntjük annyi meleg vízzel, amennyivel eléri a kívánt leves mennyiséget, majd, amikor már a zöldség is majdnem puha, beletesszük a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük.
Tálalás előtt tíz perccel beleszórjuk a csipetkét. Ha az is megpuhult, lehúzzuk a levest a tűzről, öt-tíz percig állni hagyjuk, majd tálalunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.