Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Pataky Krisztina

Pataky Krisztina

Online újságíró-szerkesztő
Nálunk, otthon nagy hagyománya van a fejben főzésnek. Ha a "Mi legyen az ebéd?" kérdésre nem jön kielégítő válasz, akkor előkapjuk Magyar Eleket -alias Ínyesmestert-, felolvasunk öt-hat receptet, és amelyiknél beindul a nyálelválasztás, az lesz a nyertes. Ilyenkor tuti ötleteket lehet gyűjteni a következő napok menüsorához, (l)együnk szűk családi körben, vagy várjunk nagy vendégsereget.

Kedvenc fogás

Anyukám bármelyik főzeléke a töktől a krumplin át a spenótig, de egy jó indiai vajas csirkéért egészen messzire elzarándokolnék!

Maestro tipp!

A tökéletes pörköltszaftnak három titka van: az egyik, hogy zsírral készüljön az étel. A másik, hogy az elején hagyjunk elég időt a hagymadinsztelésre, a harmadik, hogy amikor a hús és a pirospaprika belekerül a fazékba, és összekeverjük, egy fél deci forró vizet is löttyintsünk rá, ami felkapja az edény aljára tapadt pörzsanyagokat, így még sűrűbb és finomabb lesz a szaft!
Legfrissebb

Pataky Krisztina tartalmai

2025. február
2025. január

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.