Piskótatekercs rengeteg változatban készülhet: módosítható a tészta, alakítható a töltelék, a formája is változtatható, sőt a bevonásával is ezernyi arcot adhatunk a süteménynek.
A piskótarolád alapesteben egy klasszikus vizes, soktojásos tészta, amelytől természetesen könnyedén eltérhetünk. Az alapanyagok arányainak módosítása mellett a tészta ízesítése is fontos szempont lehet. Klasszikus változatnak számít a kakaós vagy csokoládés piskóta, de készíthetünk márványos piskótát, sőt különféle maglisztekkel is dúsíthatjuk a búzalisztet, vagy színtisztán maglisztből is süthetjük a roládot.
A piskótatekercs készítésénél a tészta mibenléte mellett a kisült piskóta feltekerése talán az igazán fontos feladat. A tészta akkor lesz a legszebb, ha még forrón fel tudjuk tekerni. A vékony lekvárréteget magába szívó tekercs esetében a kisült piskótát gyorsan megkenjük, majd azonnal – nem túl szorosan, de nem is túl lazán – feltekerjük. A masszívabb töltelékkel készített roládokat nedves konyharuha segítségével tekerjük fel, így a tészta az alakot felveszi, ellenben a rétegek nem tapadnak össze, s később a tekercset könnyedén meg tudjuk tölteni.
Ha megálmodtuk és megsütöttük a tésztát, akkor már csak a hozzá illő tölteléket kell kitalálni. A különféle lekvárok mellett érdemes kipróbálni a mogyoró- vagy csokoládékrémet, citromkrémet (lemon curd) is, amit nem feltétlen kell a maga töménységében felhasználni, nyugodtan lazíthatjuk egy kis natúr krémsajttal, s máris selymesebb, kevéssé karakteres tölteléket kapunk. A mascarpone mellett a töltelékek sora tovább folytatható: a roládba kerülhet olvasztott csokoládé, puding, illetve bármi, aminek az állaga és íze a piskótához jól társítható. Hoztunk is 13 szuper változatot, melyeket egytől egyig érdemes kipróbálni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.