Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Zsemlegombóc
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Alapételek

A 9 legjobb gnocchi, aminek egy olasz is elkérné a receptjét

Az olaszoknál a burgonyagombóc legalább annyira kedvelt étel, mint a spagetti vagy a lasagne. A különféle mártásokkal tálalt gnocchi sokféleképpen és nagyon egyszerűen elkészíthető házilag is – a hozzávalók szinte szezonálisan variálhatók. Íme, kilenc isteni finom recept, amit érdemes kipróbálnod!

Ha falatnyi, kerekded formát ölt a krumplis tészta, akkor bizony gnocchi (ejtsd: nyokki) néven szerepelhet a tányéron. Ezt az olasz gombócot különféle mártásokkal ízesítik, de maga a tészta is gazdagítható, ízesíthető. Érdemes más főtt és passzírozott zöldséggel, például céklával vagy sütőtökkel dúsítani, de kerülhet bele sajt vagy túró is – és bátran fűszerezheted is.

A gnocchi, azaz a „csomók“ őse már az ókori Rómában ismert volt, s a Birodalom térnyerésével Európa szinte összes konyháját „megfertőzte". A 16. században módosult a tészta, az Újvilágból érkezett krumplival gazdagodott, és leggyakrabban azóta is ebben az összetételben készül.

A gnocchi készítésekor a klasszikus nudlinál kicsit dundibb darabokat készítenek, és minden egyes darabot villával bebarázdálnak. Ez – azon felül, hogy esztétikussá teszi a krumpligombócokat – arra is szolgál, hogy a kifőtt gombócra rákerülő szósz jobban, nagyobb felületen megtapadjon annak felületén.

Ez az olasz tészta egy kevés vajjal és némi friss, morzsolt zsályával az igazi, gyakran kínálják gorgonzolamártással vagy paradicsomszósszal. A mártásokon kívül a gnocchit köretként is tálalhatjuk különféle raguk mellé, sőt hidegen, tésztasaláta formájában is megállja a helyét.

A mi kedvenc gnocchireceptjeink:

Recept
Egyszerű
Paradicsomos gnocchi sütőben sütve
60 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Mester
Sajtszószos gnocchi
75 perc
6 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Gnocchi aszaltparadicsom-mártással
90 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Rafinált
Édesburgonyás gnocchi
60 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
60 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Paradicsomos gnocchi
45 perc
4 adag
Olcsó
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Zöldfűszeres gnocchi
60 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Gnocchi pórés húsraguval
45 perc
0 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Mester
Ricottás gnocchi medvehagymás pestóval
45 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.