Fémtálban, gőzfürdő fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat és a csokit, amíg szép fényes krémet kapunk.
A tálat levesszük a gőzről, majd egymás után hozzákeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót. Egyenként hozzáadjuk tojásokat, és elkeverjük a csokis masszában.
A kész tésztát 5 cm magas, kb. 25x25 cm-es vagy 18x30 cm-es tűzálló edénybe öntjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és alsó-felső sütésen, kb. 33-35 perc alatt megsütjük a süteményt. A tűpróbánál a beleszúrt hegyes eszközre még kissé rátapad a csokis massza, de ne süssük tovább.
Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a tespiben kihűlni, majd egy süteményestálra vegy vágódeszkára helyezve egyforma kockákra vágjuk.
Megjegyzés
A brownie-t nem szabad túl sütni. Épp az a lényege, hogy picit krémes maradjon a közepe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.