A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, felhasználásig félretesszük.
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a keményítőt, a szódabikarbónát, a tojást, a vizet, az olajat és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük. Sűrűbb palacsintatészta-állagot kell elérnünk – ha kevés a folyadék, pótoljuk, ha híg, akkor lisztet adjunk hozzá.
Egy wokban olajat forrósítunk. A hőmérséklet akkor jó, ha a tésztaalapból pár cseppet az olajba cseppentünk, és a cseppek felhabzanak, sülni kezdenek.
A csirkecsíkokat jó alaposan beleforgatjuk a tésztamasszába, és a bundázott csíkokat egyesével, gyors mozdulattal az olajba helyezzük. Kb. 2 perc után csökkentünk egy kicsit a sütési hőmérsékleten, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a falatokat. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és papírra helyezzük.
Egy serpenyőben 1 ek olajat kezdünk melegíteni, erre kanalazzuk a paradicsompürét. Ha kicsit lepirult, hozzáadjuk a ketchupot, az ecetet, a mézet és a sót. Hozzáöntünk 1 dl vizet, és elkezdjük forralni.
Ha a víz elforrt és a szósz buborékos, ragacsos állagú, beleszórjuk a szezámmagot, végül a csirkefalatokat. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a máz a csirkét.
Melegen, jázminrizzsel tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a kínai szezámmagos csirke:
Megjegyzés
Tipp: Csípősen is készíthetjük, ha a mázhoz ízlés szerint csilit teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.