Előkészítjük a tököt. Az alját, ha szükséges, egy éles késsel kicsit levágjuk, hogy a tök szépen megálljon a talpán. A tetejét jobban levágjuk, itt fogjuk majd a fűszeres, húsos keverékkel megtölteni. Kés, kanál, karalábévájó, vagy esetünkben fagyiskanál segítségével kiszedjük a tök belsejét a magokkal együtt, majd az elkészült tököt félretesszük töltésig.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy keverőtálba rakjuk a kétféle darált húst, hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, felkockázott vöröshagymát, a zúzott fokhagymagerezdeket, fűszerezzük kakukkfű lecsipkedett leveleivel és aprított petrezselyemmel. Végül hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, és ízesítjük sóval, borssal.
A darált húsos alapot kézzel alaposan összedolgozzunk, majd a reszelt parmezánt is hozzáadjuk, ezt is beledolgozzuk. A sütőtök belsejébe kevés olívaolajat öntünk, sózzuk, és kézzel vagy szilikonecsettel elkenjük az olajat és a sót a tökhúson. Ezután jöhet a darált húsos keverék a tök belsejébe.
A töltött tököt sütőbe tesszük, és 1 óra alatt szép pirosra sütjük. Az elkészült tököt ha lehet, még a tepsiben vágjuk fel, hogy a tökből kifolyó ízes nedvek ne vesszenek kárba, ezzel meglocsolva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a darált hússal töltött sütőtök!
Megjegyzés
Egy kevés tejfölt is kanalazhatunk rá, és egy jó szelet kovászos kenyérrel tökéletes fogást kapunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.