A csirkecombfiléket átnézzük, és ha találunk csontszilánkot, azokat levágjuk. A húsokat egy tálba tesszük, és rászórjuk a fűszereket, beleöntjük az olajat, és kézzel belemasszírozzuk a pácot. Hagyhatjuk hűtőben pihenni egy-két órát, de akár rögtön is süthetjük.
A hagymákat megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, erre halmozzuk a hagymát, és a hagymaágyra helyezzük a pácolt csirkecombfiléket. Le sem kell fedni, így is betehetjük a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső módban. 40-45 perc alatt megpuhul a hús.
Amikor puha a hús, kimerjük alóla a kifőtt hagymás levet, és belekanalazzuk egy serpenyőbe vagy fazékba. A húsokat visszatesszük pirulni, a szaftot pedig redukáljuk, azaz elfőzzük belőle a felesleges vizet.
A sűrű és intenzív ízű szafttal a végén összeforgatjuk a kisült, kissé megpirult húst, és tálalhatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé!
Megjegyzés
Készíthető csontos csirkecombból is, de akkor érdemes egy éles késsel a csont mellett kissé felvágni a combokat, hogy hamarabb átsüljenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.