A pulykaszárnyat a csont mellett egy-két helyen felszúrjuk és a résekbe belenyomjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket.
A tepsit kikenjük zsírral és erre halmozzuk a karikára vágott nyers burgonyát. Megsózzuk, majd rászórjuk a félfőre vágott vöröshagymát, végül a savanyú káposztát.
A pulykaszárnyakat a tepsi fölött alaposan besózzuk és a sót belemasszírozzuk a húsba, bőrbe. A szárnyakat a káposztás ágyra helyezzük, lekenjük zsírral és alufóliával lefedve, 190-200 fokon sütjük legalább másfél-két órát.
Ha megpuhult a hús, akkor levesszük a fóliát és 30 perc alatt grillfokozaton (vagy a legmagasabb hőfokon) ropogósra pirítjuk a szárnyakat.
A krumplis káposztával együtt tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sült pulykaszárny káposztaágyon!
Megjegyzés
Mindössze sóval fűszereztük ezt a ropogós pulykaszárnyat, ami hagymás-krumplis káposztaágyon sült a sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.