A sárgaborsót főzés előtt 2-3 órával beáztatjuk hideg vízbe, majd főzés előtt a vizet leöntjük róla, és át is mossuk. Természetesen ha előző nap beáztatjuk, úgy is jó.
A hagymát megpucoljuk, és felkockázzuk, a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és nagyon apró kockákra vágjuk, vagy le is reszelhetjük.
Egy levesesfazékban közepes lángon olívaolajat hevítünk, erre rakjuk az aprított zöldségeket, sózzuk, és 6-8 percig kevergetve dinszteljük. Ezután egy kis helyet csinálunk a zöldségek között, ide tesszük a paradicsompürét és a mustárt, és kevergetve pirítjuk, hogy egy kicsit veszítsenek a savasságukból.
Ezután összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal, pirospaprikával, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a beáztatott sárgaborsót, és felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, ami ellepi a sárgaborsót. Ha szükséges, főzés közben pótoljuk a párolgó folyadékot. Alacsony lángon nagyjából 35-40 percig főzzük, amíg a borsószemek meg nem puhulnak. Ha kész, levesszük a tűzről, és botmixerrel egyneműre pürésítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetve tejszínt adunk hozzá, hogy szép selymes állagú legyen a levesünk. Egyet forralunk, és el is készült.
Tálalásnál pirított bacont teszünk a levesre, de tehetünk fűszeres pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt is. Igazi melengető tartalmas leves, kiváló ebéd vagy vacsora lehet.
Nézd meg videón, hogyan készül a sárgaborsó-krémleves!
Megjegyzés
A sárgaborsó roppant egészséges, segíti az emésztést, vérnyomáscsökkentő hatása van, és segít a szívbetegségek megelőzésében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.