- A megtiszított és felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét. A marhahúst megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és erős tűzön - folyamatosan kevergetve - pirítjuk.
- Amikor a hús kiengedte a levét, és az elforrt, egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és kisebb lángon kb. 1 óráig fedő alatt főzzük. A sárgaborsót sós vízben megfőzzük. Ezután felfogjuk a főzőlevét, és egy kis víz hozzáadása után félkeményre főzzük benne a felkockázott zellert és a petrezselyemgyökeret.
- Leszűrjük, és kevés zsiradékban megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel, és hozzákanalazzuk a sárgaborsót. Megpirítjuk, és a borsos tokánnyal tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készíti Buday Péter a borsos tokányt: