Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paradicsom

Receptek paradicsom hozzávalóval

Leírás

A paradicsom világszerte az egyik legkedveltebb zöldségnövény, ám ez nem volt mindig így. Dél-Amerika nyugati partjairól származik, Európát csak jóval később hódította meg: a mediterrán konyhák már rég kedvelt alapanyagként hasznosították, amikor kontinensünk többi része még idegenkedve tekintett a furcsa piros zöldségre, némelyek egyenesen veszélyesnek tartották. Manapság már nem fér kétség hozzá, hogy egészséges és sokszínűen felhasználható zöldségről beszélünk, melyből a lehető legkülönbözőbb finomságok készülhetnek, mint például a ketchup, ivólé, de akár aszalhatjuk, száríthatjuk is. 

Az igazi, ízes, napérlelte paradicsom hazánkban június közepétől szeptember közepéig terem szabadföldön. Legnépszerűbb magyar ételek paradicsom felhasználásával például a paradicsomleves és a paradicsomos húsgombóc.

Mikor vedd?

A korai szabadföldi paradicsomok érése már júniustól elkezdődik, ám a boltok polcain szerencsénkre egész évben elérhető.

Hogyan tárold?

Az érett paradicsomot érdemes mielőbb elfogyasztani és hűtőben tárolni; ha azonban a paradicsom befőzése a célunk, ne várjuk meg a teljes érést.
Tápérték(100 g)
18 kcal Energia
0.2 g Zsír
1.3 g Szénhidrát
0.9 g Fehérje
Paradicsom receptek (4317 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.