A sólet elkészítéséhez a babot és a füstölt libacombot beáztatjuk külön-külön egy éjszakára.
A hagymákat megpucoljuk, az összes zöldséget felvágjuk, és a tojásokat is megmossuk.
Egy lábosban felhevítjük a libazsírt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, megdinszteljük, majd levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát.
Leszűrjük a babot, majd a lábasban összekeverjük a gerslivel (árpagyönggyel) és a fokhagymával is. Sózzuk, borsozzuk.
Egy római tálba rakjuk a felét, rárakjuk a libacombokat és a marhahúst, majd a bab másik felét és a tojásokat. Annyi vizet öntünk rá, hogy a tojásokat bőven ellepje, ezután lefedjük, és 90 fokos sütőben 12-14 órán keresztül sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.